ontrafelen

Ontrafelen: de kracht van het gesprek


Het goede Gesprek. Niets zo lastig als een gesprek voeren over onderwerpen waar we nog geen antwoord op hebben en vanuit verschillend perspectief naar kijken. OrganisatieLuisteraars begeleidt professionals die met elkaar in gesprek willen gaan. Wij nemen hen mee in onze visie op het voeren van een waardevol [na]gesprek en helpen bij het creëren van de juiste voorwaarden. Wij hebben zorgprofessionals in verschillende ziekenhuizen (Medisch Spectrum Twente, Leiden University Medical Center, Radboud Universitair Medisch Centrum) en zorginstellingen (Kwintes) met elkaar in gesprek gebracht over eigentijdse vragen als ‘Hoe doorbreken we de niet-helpende traditionele hiërarchie?’ en ‘Kan een patiënt ook partner zijn?’.  

Door goed te luisteren naar de inhoud van de gesprekken geeft OrganisatieLuisteraars inzicht in wat professionals het meest bezighoudt. Wij bieden handvatten en vormen aan om te komen tot nieuwe handelswijzen.

OrganisatieLuisteraars beschikt over een netwerk van goed opgeleide gespreksbegeleiders en gelooft ook in de kracht van interne gespreksbegeleiders die wij meenemen in onze werkwijze.

Het artikel ‘Ik ben god!’, roept een chirurg’ in de Volkskrant geeft een goede inkijk in ons werk samen met TheaterMakers Radio Kootwijk.

Scroll naar top